Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Henkilökunta                    |                  Tammatalli                   |                   Oritalli                    |                 Tarhausjärjestely               |               Eläinlääkäritarkastukset

Tihutyö sijaitsee Suomessa, tarkennettuna Hopealassa. Tihutyöhön on Hopealasta noin kymmenen kilometrin matka, jonka hurauttaa autolla tai pyörällä nopeasti. Myös bussiyhteydet kulkevat Hopealan pikkukaupungista Tihutyöhön johtavan hiekkatien päähän - kävelymatkaa jää vajaa kilometri.

Itse tallit

Tihutyössä on kaksi tallia - ori- ja tammatallit sekä pihattopaikkoja. Tallit ja karsinat ovat melko moderneja ja hienostuneen näköisiä, mutta käytännöllisiä sekä kestäviä. Molemmat tallit sisältävät 30 tallipaikkaa. Talleissa on lisäksi kaksi eristettyä sairaskarsinaa sekä muutama pesupaikka, tammatalli omaa kolme isoa varsomiskarsinaa.

Normaalikarsinat ovat tilavia ja vankkamateriaalisia. Karsinoissa on puoliovet, joten kurkistelevat hevosten päät ovat normaali näky tallikäytävällä. Karsinoissa on vesiautomaatit ja ruokakupit. Jokaisen karsinan edessä on kyltti, jossa lukee asukin perustiedot; nimi, rotu, sukupuoli ja mahdollisesti erikoishoito-ohjeita. Karsinoiden kuivikkeena käytämme hamppupäistärettä. Tallikäytävä on leveähkö ja varsin tilava, joten harjaus- ja varustuspaikkoja löytyy myös käytävältä.
Tallikäytävän varresta löytyy wc, satulahuone ja Eban toimistohuone. Satulahuoneessa on siistissä järjestyksessä jokaisen hevosen tarvikkeet - satulat, suitset, hoitovälineet, suojat ja muut tavarat. Luonnollisesti varusteista on myös varakappaleita rikkoutumisten tai muiden ongelmien varalta. Satulahuoneen isossa kaapissa on sairastarvikkeet - niin ihmisille kuin eläimille. Myös linimentit, hyttyskarkotteet ynnä muut löytyvät kyseisestä kaapista.

Tallin yläkerrassa on heinien säilytyspaikka. Pienessä takahuoneessa on mielenkiintoista roinaa, joka on jäänyt entisiltä omistajilta - valokuvia 1900-luvulta, vanhoja päiväkirjoja ja muita tavaroita, mitä no mukava tutkia sadepäivän tullen.

Tallipiha

Tallipihasta löytyy maneesi, ratsastuskenttä, lantala, Eban asuintalo, pieni polku, joka vie kesälaitumelle ja maastoteille, tarhoja sekä pyöröaitaus.

Tihutyön maneesi on suuri ja lämmitetty. Maneesista löytyy tilava katsomo, jonne on laskettu mahtuvan noin parisen sataa ihmistä. Estekalustot ovat riittävät ja erikoisesteitäkin löytyy - vesi- ja muurimattoja, lankkuesteitä (joissa lankut ovat leikattu erilaiseen muotoon, meiltä löytyy muunmuassa aalto-, porsas-, sydän- ja tonttukuvioisia) ja reikämuureja.
Kouluratsastuspuolella omistamme valkoisia kouluratsastusaitoja sekä koulukirjaimet, jotka löytyvät myös kentän puolelta.

Ratsastuskenttä on hieman pienempi kuin maneesi, mutta silti tilava. Kenttä on valaistu ja senkin reunasta löytyy pieni katsomo, johon mahtuu noin kymmenkunta katselijaa.
Myös kentältä löytyy koulukirjaimet sekä pienehkö estevarasto.

Eban ja hänen perheensä asuinpaikka on suurehko talo, joka on joskus 1900-luvulla toiminut kartanona. Naiselle itselleen talo on kuin Peppi Pitkätossun asuinsija. Talo jatkaa modernia linjastoa. Vaikka talon ulkokuorikin antaisi ymmärtää, että sisältä löytyy arvokkaasti vanhentunut, rikas mummo, ei todellisuus ole aina sitä - vanha kartano omaa tietokoneen, kaksi televisiota ja muuta nykyajan tekniikkaa.

Tarhoja on kuusi kappaletta. Lisäksi Tihutyö omistaa yhden suuren kesälaitumen ja kaksi tarhoja suurempaa laidunta, jotka ovat myös talvikäytössä. Tarhat sekä laitumet ovat aidattu valkoisella, kestävällä lankulla. Oritarhoissa ja kauempana olevilla laitumilla on lisäksi sähköpaimen.
Kolmessa tarhassa ja yhdellä laitumella on pihatto, joka tarjoaa asuinpaikan paksumpiturkkisille ja suojaa aurinkolta, sateelta tai tuulelta muille hevosille. Tarhoissa ja laitumilla on myös vesiautomaatit. Laitumet ja tarhat ovat salaojitettu rankkasateita varten.

Maastomahdollisuudet

Tihutyössä on mahtavat mahdollisuudet myös maastoilla. Maasto on vaihtelevaa mutta turvallista. Tie maastopoluille lähtee tallin pihasta, jossa se muutaman kymmenen metrin päästä haarautuu lukuisiksi eri poluiksi. Kaikki reitit ovat merkattu ja matkan varrella on muutamia infopisteitä eksymisten estämiseksi. Suurempaa hiekkatietä seuraten pääsee myös ihanteelliselle uittorannalle - niin ihmiset kuin hevosetkin nauttivat virvoittavasta pulahduksesta keskellä kesähelteitä.
Erään maastoreitin varrella on haarauma maastoesteille.

Kuvien copyrightit: Tohvelirakas, Flickr ; Rady One (by), Marji Beach (by-nc-sa), L*Ali (by-nc-sa), JarkkoS (by-nc-sa), Axel-D (by), adwriter (by)

©2019 Virtuaalitalli Tihutyö - suntuubi.com